Logo van JouwThuis

KIJKEN EN
KIEZEN

Jouw Thuis - kijken en kiezen

Niet elk product past op elk huis, want elk huis is anders. We geven je graag advies bij het maken van jouw keuze.

PASSEN EN
METEN

Jouw Thuis - passen en meten

Voordat je een product bestelt, doen we een productencheck. Een productspecialist komt bij je thuis om te passen en te meten. 

Diegene vertelt je of het product past en hoe het er in jouw huis uit komt te zien.

BESTELLEN EN AFSPREKEN

Jouw Thuis - bestellen en afspreken

Na de productencheck kun je een definitieve bestelling plaatsen. Je plant zelf een afspraak in voor de montage op een moment dat jou het beste uitkomt.

LEVERING EN MONTAGE

Jouw Thuis - Levering en montage

Het Jouw Thuis Montageteam komt op de afgesproken tijd bij je om alles netjes te installeren en te monteren. 

Na afronding van de werkzaamheden vragen we of je tevreden bent en teken je voor oplevering.

Kies zelf welke oplossing past bij jou
en je woning

icoon zonnepanelen

Zonnepanelen

Jouw Thuis - dakisolatie

Dakisolatie

Jouw Thuis - spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Jouw Thuis - waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen

Jouw thuis staat voor:

Jíj bepaalt welke verbeteringen er in je woning komen, zodat je woning aan jouw wensen voldoet. Je bepaalt ook wanneer dat gebeurt. Je kiest zelf welke data jou goed uitkomen.

Wij zorgen ervoor dat het proces zo gemakkelijk mogelijk verloopt. Bij ons weet je waar je aan toe bent. Zo neemt de leverancier de gemaakte afspraken met je door. En je tekent voor je definitieve bestelling. 

De producten die we aanbieden zijn getest en van hoge kwaliteit. Want: we hebben graag dat jij als huurder zolang mogelijk van je product geniet! 

Ben je even kwijt wanneer de leverancier langskomt? Je e kunt dit altijd terugvinden in je mailbox. Daar vind je direct na bestellen, een overzicht van jouw bestellingen en de dag(en) waarop de leverancier langskomt.  

Veelgestelde vragen

Ja. Jouw Thuis is een initiatief van Portaal. Huurders met een woning in het Soesterkwartier in Amersfoort hebben als eerste kennisgemaakt met deze nieuwe aanpak. Als het project succesvol is, gaan we Jouw Thuis ook in andere wijken aanbieden.

Als je kiest voor het uitvoeren van producten met een huurderverhoging, dan voeren we deze huurverhoging direct door aan degene die de woning nu huurt. Als we de maatregelen leiden tot een verhoging van het aantal woningwaarderingspunten, verwerken we dat in onze administratie. Dit nieuwe puntenaantal wordt gebruikt bij het bepalen van de huur als we de woning opnieuw verhuren. Als je de woning al huurt, krijg je daar dus niet mee te maken.

We spreken van onderhoud als we delen van de woning herstellen of vervangen waarbij het wooncomfort gelijk blijft. Denk aan het vervangen van oude kozijnen door nieuwe. Onderhoud is meestal geen reden voor huurverhoging. We spreken van woningverbetering als we woning (gedeeltelijk) vernieuwen. De woning verandert. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen een tweede toilet of dakisolatie.